Държим да има мир и да запазим семейните ценности Най-важното за

...
Държим да има мир и да запазим семейните ценности Най-важното за
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: За БСП най-важни са доходите, затова веднага трябва да наложим таван на цените


Държим да има мир и да запазим фамилните полезности

 

„ Най-важното за Българска социалистическа партия са приходите на хората. За да си отговорим на въпроса за какво имаме такава инфлация, би трябвало да забележим от кое място идва тя - “Зелената договорка “, войната в Украйна и неразумните решения, вземани от страна на България и налагането на наказания на Русия. “ Това съобщи лидерът на листите на “БСП за България “ във Варна и Търговище Борислав Гуцанов в ефира на Нова телевизия.

По думите му, след поредицата от избори, следствията са забележими и е време да се стигне до нормалност в страната. „ Българска социалистическа партия сме потвърдили, че можем да управляваме страната. За нас преди всичко са приходите на хората, а на второ - страната да не бъде въвлечена във военния спор. Едно от първите ни дейности ще бъде с решение на Народното събрание да бъде неразрешено изпращането на оръжия “, изясни той и добави, че на последващо място приоритет на левицата е продължение на обществената стратегия и опазване на фамилните полезности.

Според социалиста е пределно ясно, че сега има спекулативни цени. „ Затова от Българска социалистическа партия, като краткосрочна мярка, предлагаме таван на цените на някои хранителни артикули. Трябва да има и таван на надценката. Преди година, когато въведохме подобен таван за електрическата енергия, отново бяхме упреквани, само че се оказахме прави. Нещо повече, станахме първи в Европа по развиване на стопанската система “, напомни той и добави, че таванът на цените на най-необходимите артикули е проработил във всички европейски страни, които са го въвели.

Като средносрочна мярка Гуцанов уточни основаването на различен тип борса - държавна борса или публично-частно партньорство, защото това ще натисне цените надолу.

Като главен извършител на инфлацията социалистът дефинира енергоизточниците. „ Как да се понижи инфлацията, когато купуваме газ 4 пъти по-скъпа, в сравнение с можем да я вземем? Как да стане, когато тръгваме да действаме по този безразсъден метод с атомните електроцентрали, или когато се постанова глоба след глоба против Русия? “, попита той и добави като мотив даването на оръжия за Украйна.

На финала социалистът съобщи: „ Ние ще бъдем диалогични, защото ключът е разговор сред партиите, сред цивилизациите и сред страните “, заключи Гуцанов.

 

Линк към новината на формалния уебсайт на Българска социалистическа партия:

 

*Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР